Minecraft EULA

EULA (END USER LICENSE AGREEMENT) er et begrep alle server eiere må ha god kjennskap til, en juridisk avtale som er bindende mellom en server eier og Mojang AB. Reglene som står i denne EULA avtalen er i all hovedsak ment til å beskytte andre spillere slik at servere rundt omkring ikke kan utnytte og lure spillere til å bruke masse penger. Gode eksempler på dette er blant annet pay-to-win, der man må betale penger for å komme seg videre i spillet. Dette er nok det groveste en Minecraft server kan gjøre, men i følge EULA så er dette strengt ulovlig.

Alle server eiere godkjenner en bindende avtale mellom seg selv og Mojang AB hver eneste gang serveren blir startet. Dette må også fysisk godkjennes første gang ved oppstart i eula.txt som inneholder det samme som eksempelet under.

#By changing the setting below to TRUE you are indicating your agreement to our EULA (https://account.mojang.com/documents/minecraft_eula).
#Mon Jul 23 15:26:01 CEST 2018
eula=true

Dette har du lov til å gjøre:

 • Ta betalt for tilgang til din Minecraft server, inkludert en server som har dine egne mods, MEN bare hvis:
  • du tar samme betalt fra alle dine spillere;
  • du gir alle tilgang til alle mods du har på serveren (med unntak av stab verktøy);
  • du gir bare tilgang til din server om spillere har genuint betalt for Minecraft;
  • du eier og kontrollerer serveren og fortsetter å gjøre det så lenge du tar betalt for tilgang til serveren – dersom du selger serveren eller serverne med mods forhåndsinstallert på de er du fortsatt ansvarlig for at reglene blir gjennomført og du må sørge for at personen som kjøper serveren er klar over at hun/han må følge disse reglene. Dette betyr at du ikke kan selge servere med ferdig oppsatt mods uten å slippe unna ansvaret for at reglene blir fulgt opp også etter din tid.
 • Du kan be om donasjoner (som i ikke direkte salg) HVIS du ikke tilbyr spilleren noe i gjengjeld som bare han/hun kan bruke. Du kan tilby alle spillerne på serveren det samme om et donasjonsmål er oppnådd.
 • Du kan selge funksjoner eller ting som har direkte innvirkning på spillingen, forutsatt at de ikke gir en annen spiller en negativ opplevelse og at det ikke gir kjøperen et konkurransefortrinn. Et konkurransefortrinn er noe som (hvis spillerne har identiske ferdighetsnivåer, samme tidsinvestering og omstendigheter) kan føre til at en spiller eller en gruppe presterer bedre enn en annen.
 • Du kan selge kosmetiske ting eller funksjoner bortsett fra kapper, noe vi definerer i alt som kan visuelt etterligne egenskapen til en Minecraft kappe.
 • Du kan tilby visning av kampanjer i spillet, sponsing eller produktplassering for tredjepart HVIS de ikke forringer eller forstyrrer spillingen eller gir en spiller konkurransefortrinn i forhold til noen andre spillere.
 • Du kan bruke og selge virtuelle valutaer i spillet HVIS de ikke har noen virkelig verdi og som ikke kan utbetales, brukes eller overføres til andre servere, eller til noen annen valuta med virkelig verdi. Du skal heller ikke gi inntrykk av at det kommer fra eller er assosiert med Mojang, ikke ser ut som eller har lignende navn som Minecoins eller annen offisiell virtuell valuta, og alt du selger med valutaen følger våre retningslinjer for inntektsgenerering.

I tillegg til alt ovenfor MÅ DU også sørge for at:

 • At servere, funksjoner, ting og reklame er egnet for barn og mindreårig (dvs ingen gambling, pornografi osv), og noe som kan skade merkevaren Minecraft.
 • Ikke utgi deg for å være Mojang eller Microsoft, og du skal heller ikke hevde at du har tilknytning til Mojang eller Microsoft.
 • Vær eksplisitt om hvem som skal kontaktes angående serveren, hvem operatøren er, og at den ikke er Mojang eller Microsoft, ikke er assosiert med Mojang eller Microsoft og ikke støttes av Mojang eller Microsoft.

Alle servere som følger EULA reglementet vil få EULA merket på oppføringen sin her hos oss og fremhevet på forsiden. Vi belønner servere som anses å opptre seriøse, og å følge EULA er en av disse.

Spørsmål og Svar

Hva er EULA?
End-User License Agreement (EULA) er en lovlig kontrakt mellom deg og de som har laget programvaren. En EULA spesifiserer i detalj rettighetene og begrensningene som gjelder for bruken av programvaren. Med andre ord så forteller den deg hva du har lov til å gjøre og hva du ikke har lov til å gjøre med din Minecraft server.

Hvorfor eksisterer EULA?
EULA er først og fremst ment for å beskytte varen slik at andre ikke kan tjene på andres kreasjoner. Når det gjelder Minecraft sin EULA så er den for å sørge for at andre enn Mojang ikke kan tjene penger på deres programvare. Derfor er det satt strenge krav til hva som kan tillates å tjene penger på med Minecraft sitt varenavn.

Gjelder EULA for moddet servere som feks Hexxit?
Ja, så lenge Minecraft ligger i bunn så gjelder EULA også her.

Kan jeg ta betalt for at spillere skal kunne spille på min server?
Ja, det kan du. EULA gir tillatelse til å ta betalt for å logge på dine servere så lenge det er likt for alle.

Er det lov å selge ranker som ikke gir en urettferdig fordel? Eksempelvis å tillate farger i chat, lavere ventetid på teleport, pets eller partikler?
Både ja og nei. Du har lov til å selge farger i chat, pets og partikler så lenge det ikke gir en ekstra fordel. Om det er sånn at spilleren kan velge å gi dette bort til en annen spiller eventuelt selge dette på en eller annen måte så har disse en in-game verdi. Dette ville da vært en fordel ovenfor de andre spillerne.

Lavere ventetid på teleport er en direkte fordel ovenfor andre spillere og er ikke tillatt å selge. Dette innebærer at den som kjøper lavere ventetid ikke trenger å vente like lenge som andre spillere.

Jeg har en creative verden. Har jeg da lov til å selge plotter?
Nei, dette gir spilleren en ekstra fordel som de andre spillerne ikke får. Spilleren vil da få tilgang på flere plotter der han kan bygge, mens alle de andre ikke får den samme muligheten.

Kan jeg selge ranks?
Ja, det kan du så lenge ranken ikke inneholder en ekstra fordel. Du kan selge kosmetiske ting som eksempelvis en kommando som lar deg plassere en blokk på hodet, kunne skrive farger i chat, pets som ikke kan gis bort eller alt annet som ikke vil gi deg en ekstra fordel.

Eksempel: Om du skriver /hat og får blokken du holder i til å bli plassert på hodet så gir ikke deg noe annet enn forandring på ditt utseende, altså kosmetisk effekt. Å selge kosmetiske effekter er lov. Hadde du solgt /workbench som tillater spillerne å bruke craftingtable uten å måtte ha det, så er det en ekstra fordel fordi spilleren slipper å ha et craftingtable for å crafte.

Hvordan skal man kunne tjene penger på en Minecraft server hvis jeg ikke kan selge kits?
Erfaringsmessig vil man aldri bli rik av å drive en Minecraft server, men du kan klare å tjene såpass at du dekker kostnadene du bruker på din Minecraft server. Det stemmer at du ikke kan selge kits eller andre ting som inneholder fordeler, men det finnes mange eksempler på hva du kan selge som interesserer spillere.

 • Rene donasjoner (spillere som liker din server donerer uansett)
 • Pets/Kjæledyr https://bit.ly/3ahXFZp
 • Artige tags foran navnet ditt ingame
 • Vise følelser til andre spillere https://bit.ly/2VjUUlW
 • Kule partikkeleffekter
 • Paintball effekter
 • Ansiktsuttrykk
 • Skin

Dette er bare noe av de forskjellige tingene du kan selge. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Hvor ofte kan jeg ta betalt for å spille på min server?
Du kan ta betalt så ofte du vil. Det er ingen restriksjoner som sier at du bare kan ta betalt en gang. Om du vil ta betalt per innlogging, per dag, per uke eller per måned så er det helt opp til deg.

Gjelder EULA for tilgang på mods?
Ja, så lenge disse modifikasjonene er avhengig av Minecraft for å fungere så gjelder EULA også her. Det har ingen betydning for hvem som har laget moddene eller hvordan de er implementert på serveren.

Kan jeg ta betalt for et spesielt område på serveren min, eksempelvis et minigame eller en verden?
Nei, du kan ikke ta betalt for noe som allerede er på din server. Da vil spilleren få en fordel ovenfor de andre spillerne ved at de ikke kan ta del i det som finnes på din server. Du kan sette opp en egen server til dette og ta betalt for tilgangen til denne serveren, men du kan ikke tillate at spillerne kan bringe fordelene over til en av dine andre servere.

Hva menes med «Hard currency» og «Soft currency»?
Hard currency er ekte penger eller noe som kan konverteres til ekte penger. Soft currency er verdi som du har in-game på din server, noe som ikke har en verdi utenfor serveren din.

Kan jeg selge kits hvis jeg gir spillerne muligheten til å oppnå dette in-game gratis?
Hvis disse kitsene inneholder andre ting enn kosmetiske effekter så er ikke dette lov. Du kan ikke selge fordeler til spillere uansett om dette er mulig å tilegne seg in-game eller ikke.

På min server så er det mulig å tjene penger på spilletid. Er det da også mulig å selge in-game penger mot ekte penger?
Nei, dette gir spillere en fordel. Å selge in-game penger mot ekte penger er ikke lov da det gir spilleren en ekstra fordel fordi han får en verdi som de andre ikke får.

Kan jeg selge boostere, som feks gir mer diamanter per ore eller får mer XP, for ekte penger?
Nei, alle slike ting er ikke lov. Dette gir spilleren en vesentlig fordel ovenfor de andre spillerne.

Det er jo lov å selge kosmetiske ting, kan jeg da selge kapper?
Nei, kapper er unntaket i regelen. EULA spesifiserer at kapper ikke er lov til å selge mot ekte penger.

Hvis alle som er på serveren får det samme når en spiller betaler en rank mot ekte penger, er det lov?
Ja, dette er lov ettersom alle spillerne på serveren mottar akkurat det samme. Dermed blir det ingen fordeler kun på den ene spilleren.