Jul og atter jul på Minecraft

Igjen var tiden her da julen plutselig dukker opp helt uventet for de fleste av oss, og merkelig nok så skjer det på samme tidspunkt hvert eneste år, men likevel blir vi overrasket når den først står der og prikker deg på ryggen.

Julen i år blir vel ikke helt som alle andre juler, men jeg håper vi kan ha en hyggelig tid sammen med få nære likevel. Det skal jo ikke gå utover god mat, godt med drikke og et lass med gaver til store og små, selv om vi er i den situasjonen vi er i.

Denne høytiden er min favoritt tid på året, og jeg simpelt elsker hva julen bringer med seg. Nå er ikke jeg akkurat barn lenger så det er ikke pakker som står øverst på min venteliste når vi kommer til juleaktiviteter. For meg personlig blir det ribbe og medisterkaker med masse tilbehør, dessert og god stemning! Bare ved å tenke på hva jeg har i vente får meg rett i julestemning.

Men jeg er ikke her for å snakke om min egen jul, men hva det norske Minecraft miljøet har å by på når det gjelder jul. Det finnes jo så mange gode byggere rundt omkring og ikke minst kreative løsninger som får sine spillere rett i julestemning! Jeg har vært på en rundtur rundt omkring på de norske serverne for å se på dette med jul. Dessverre så var det ikke så alt for mange servere som hadde slike ting, men de som virkelig skilte seg ut er de jeg ønsker å snakke om her.


FrøyaCraft er en server som ikke er sånn veldig gammel, men opphavet og røttene til FrøyaCraft er vært i det norske Minecraft miljøet lengre en mange andre. Serveren er slått sammen av gode gamle SolCraft og OdinCraft! Disse to resulterte i at FrøyaCraft kom til verden 3 januar 2020.

De har mange aktiviteter de tilbyr sine spillere, ikke bare vanlig survival men også en mange events og minigames.

Server IP: froyacraft.no
Discord: https://discord.gg/9uGCPXe
Nettside: https://www.frøyacraft.no

Når du logger på FrøyaCraft så er det ikke til å unngå å få den julestemningen du trenger for å kose deg masse i julen! Her har de virkelig gjort sitt for at spillerne skal få oppleve jul. Ikke bare har de pyntet visuelt, men de har også forskjellige juleeventer for å spre god stemning.

Her vil du også finne julekalender der spillere kan åpne en luke hver dag for å motta en liten juleting.

Anbefaler å ta en tur til FrøyaCraft for å ta en titt!

FrøyaCraft – Spawn

Gutta Tarjei, Tobias og Erlend står bak en av norges største Minecraft servere, Skogliv. Disse er eksperter på sitt felt innen Minecraft, og har mange års erfaring med å drifte prestisje servere.

  • De administrerte og utviklet Minecraft servere for NRK som ble sendt som direkte sendinger på TV og Youtube.
  • De drev NRK Super sin faste Minecraft server Ragnarok.
  • De drev Prebz og Dennis sin Minecraft server.
  • De driver i dag Skogliv med flere tusen besøkende.

Skogliv er en server som hele tiden er i bevegelse med nye løsninger og morsomme aktiviteter for alle og enhver. Skogliv var også de som arrangerte 17 mai digitalt for Norge der 17 kommuner deltok.

Server IP: skogliv.no
Discord: https://discord.gg/TTn95Yv
Nettside: http://www.skogliv.no

Etter en tur innom Skogliv fikk jeg et raskt møte med julen allerede i deres spawn. Her er det heller ikke spart på kreativiteten hva gjelder visuell jul, og midt i det hele står det en stor og høy gran med en flott stjerne og en masse julepynt!

Her på Skogliv setter de virkelig spillerne sine først, og da jeg leste i gjennom hva de hadde gjort i julen ble jeg positivt overrasket over at de hadde et juleopplegg de kaller for «Nissevenn». En nissevenn, slik jeg har forstått det, får vite av teamet på Skogliv hvem de skal henge seg på i desember for å hjelpe de i all hemmelighet. Dette er med på å bidra til et positivt miljø og oppfordres til å være snill mot andre. Helt fantastisk!

Første advent arrangerte Skogliv «Adventsjakt» som gikk ut på å finne bortgjemte pakker, som vist på bilde. Inne i pakkene ventet det store premier på de som var de heldige med å finne de først.

Skogliv – Spawn
Skogliv – Første advent (Oversiktsbilde)
Skogliv – Reinsdyr parkour
Skogliv – Første advent (På innsiden)

Skogliv har hatt en masse flotte juleevents i løpet av desember som virkelig har skapt juleglede blant sine spillere, og det klarer de med glans. De er en mester i å inkludere alle og de alle jobber hardt for at folk skal trives.

Jeg vil gjerne oppfordre alle til å besøke Skogliv for å skaffe seg litt julestemning, for det er jeg sikker på at du vil få der!

Skogliv – Finn snømannen (2 adventsevent)

Vestlandet er heller ingen ukjent aktør i det norske Minecraft miljøet, og har lang erfaring innen serverdrift. Nå er det riktignok jeg selv som driver Vestlandet og jeg har driftet store servere helt siden februar 2015. Det hele begynte med Ragefox, som endte opp med å bli Dinfox sammen med Dincraft, og deretter ble jeg med å dro i gang Vestlandet.

Vestlandet er en av norges største servere på lik linje med Skogliv, men her må jeg si at Skogliv er Norges største server per i dag.

Vestlandet er en server som har tilpasset seg den yngre garde, og derfor er vi godt egnet til barn. Vi har nulltoleranse for mobbing og andre ting som vil skape dårlig stemning.

Server IP: vestlandetmc.no
Discord: https://discord.gg/9jFdUaD
Nettside: http://www.vestlandetmc.no

Når du logger på Vestlandet vil du også her bli møtt med julestemning som virkelig treffer deg. Her blir du møtt med snøpartikler som omfavner hele spawn område samt julepynt av alle slag. Ikke bare er det toppen som er pyntet, men også byen rundt med blant annet julegater.

Føler meg selvfølgelig partisk da jeg omtaler min egen server, men jeg anbefaler også her at alle tar seg en tur på Vestlandet for å oppleve alt vi har å tilby!

Vestlandet – Spawn

Hver søndag, altså på adventsdagen, inviterer vi alle spillere til å samles utenfor kirken i spawn der adventslysene er. Her har vi møttes både på serveren og vi har samlet oss på en voice kanal på Discord mens vi tenner lyset for den aktuelle søndagen.

I tillegg til dette gikk vi Lucia tog fra spawn punktet og ned til kirken, og deretter tente det tredje adventslyset da vi kom frem.

Vestlandet – Adventslys i spawn

Da desember kom inviterte vi alle spillere til juleverksted. Dette er et eget sted på serveren der alle fikk muligheten til å lage flotte julekreasjoner som blir lagt ut for nedlasting i løpet av dagen i dag.

Uten tvil at det finnes mange gode byggere også på Vestlandet når vi tar en titt rundt på området! Alle på Vestlandet er stolte av å se spillere ta til seg julegleden og spre det videre til alle og enhver.

Vestlandet – Juleverkstedet
Vestlandet – Juleverkstedet
Vestlandet – Juleverkstedet

Vanilje er en whitelistet, ren vanilla server som er inspirert av Hermitcraft. Vanilje er bygget opp med datapacks for å tweake litt på oppførselen til serveren, og alt som bygges der inne er bygget opp i fellesskap sammen med spillerne. Dette innebærer alt fra spawn, butikk området, nether hubben og spawnen i The End.

Det skal ikke være lett å spille på Vanilje da vanskelighetsgraden er satt til «hard», men det gir uten tvil den beste selvfølelsen når man får til noe.

De satser på voksne spillere, ingen under 18 år slipper inn. Derfor har de en god kjerne med faste spillere.

Discord: https://discord.gg/TDVnEtp

Det er definitivt ikke mangel på kreasjoner og gode byggere på Vanilje, for maken til flotte byggverk skal man lete lenge etter.

Tenk deg selv du kommer gående bortover en slette på Minecraft, tørre og kjedelige sletter, så plutselig møter du på det enorme julebygget som vist på høyre side. Jeg er ikke i tvil om at spillere ikke bruker de neste minuttene på å gape over det de nå står å se på, ikke minst utforske området.

Vanilje – Her pyntes det til jul i Nether

Ikke bare har de flotte bygg på Vanilje, men LillePersille, som er eieren på Vanilje, legger ofte ut sine kreasjoner på Youtube for alle å se. I desember har hun også laget en julekalender på Youtube. Ta en titt du også!

Julekalender på Vanilje

Det er så hyggelig å se servere i det norske Minecraft miljøet sprer slik juleglede og sørger for at de yngre, så vel som eldre, for en god start på julen!

Norsk Minecraft Forum er jo en samlingsplass for alle Minecraft elskere der ute, en plass det er rom for å snakke om hva man vil uten å måtte bekymre seg om eller passe på at man ikke sier noe feil. Spillere på MinMC skal fint få lov til å snakke om og med spillere fra KommunenMC dersom de er på vår plattform.

Vi som drifter Norsk Minecraft Forum føler vi har lykkes med vårt mål, en plattform, flere servere. 2020 er jo ikke akkurat året for Norsk Minecraft Forum heller da det har vært lite aktivitet fra vår side, og det må jeg være ærlig på. Det er så mye mer vi kunne ha gjort for at ting skulle bli enda bedre, og om du som leser dette føler at du kan ha noe å bidra med så send oss en søknad! Vi er for få personer til å kunne bære alt arbeidet som skal og bør gjøres på Norsk Minecraft Forum, og ikke minst alt annet vi styrer med på andre ting.

Men til tross av dette så synes jeg at samfunnet vi har her har vokst seg til å bli veldig bra. Nettsiden har veldig god effekt og blir mye besøkt, noe som løfter de serverne som ønsket å bli partner med oss. Discorden har vokst seg stor gjennom tiden som har gått med godt over 200 brukere.

Jeg vil, på vegne av Norsk Minecraft Forum, ønske dere alle en riktig god jul og et godt nytt år! Så sees vi i 2021, med enda større styrke!