Digital 17. mai feiring på Skogliv

Koronapandemien har gjort det vanskelig for oss alle pga disse tiltakene som er nødvendig for at Norge som samfunn skal kunne klare seg gjennom denne pandemien. Det er da uten tvil at mange tyr til digitale plattformer for å tilfredsstille sine underholdnings- og sosiale behov.

Uten å være 100% sikker i min sak så er jeg rimelig sikker på at 17. mai i Norge ikke har vært nedprioritert siden okkupasjonsmakten under andre verdenskrig gjorde det forbudt å feire, men nå skjer det altså igjen, 17. mai i Norge avlyser selve feiringen i år pga koronapandemien. Alle som ønsker å feire 17. mai i år må da altså gjøre dette i sitt eget hjem med noen få familiemedlemmer og/eller venner til stedet.

Dette er jo en trist dag for Norge å ikke kunne gjennomføre den årlige seremonien som skal feire den største begivenheten i Norge. Regjeringen har forbudt kultur- og idrettsarrangementer frem til 15. juni. Hva gjør man da for å kunne feire sammen med alle de andre norske innbyggerne? Hvordan skal man nå gjennomføre de tradisjonelle 17. mai tingene som de fleste gleder seg til hvert eneste år?

Ullensaker kommune og Skogliv går inn for et samarbeid

Ullensaker kommune har svaret på hvordan en slik feiring kan gjennomføres uten at man forlater sitt hjem, og det er å avholde feiringen digitalt gjennom Skoglivs Minecraft servere!

Selve ideen kommer fra Ullensaker kommune, mer spesifikt Fredrik Sørensen og 17. maikomiéen. Fredrik Sørensen jobber som ALLEMED-koordinator i Ullensaker og har som hovedoppgave å bygge en bro mellom barn og unge, familier og fritidsaktiviteter. Selve ideen om en digital 17. mai feiring har nådd flere kommuner rundt omkring i Norge, og flere av disse ønsker å delta på feiringen. Dette gjelder blant annet Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen og Bodø.

Spillere på Skogliv forbereder seg til nasjonaldagen.

Innovasjon på rekordtid

Selve Minecraft feiringen skal bli arrangert av Skogliv gjennom deres Minecraft servere. Skogliv er et naturlig valg for et slikt arrangement både når det gjelder kunnskap, erfaring og kompetanse. Skogliv har i mange år drevet med større servere som blant annet:

  • Ragnarok – NRK Super
  • DLEG – Prebz og Dennis
  • Skogliv – Nåværende server

De har slått hodene sammen om å utvikle helt nye løsninger som aldri har vært benyttet i Norge. For alle som driver sin egen Minecraft server så vil de fleste av oss kjenne litt angst på dette med spillerantall og kapasitet, men i dette tilfelle har de skapt innovative skyløsninger som enkelt gjør det mulig å spinne opp mer kapasitet under feiringen. Skogliv regner med å kunne klare 5000 spillere samtidig og opptil 100000 spillere gjennom dagen.

Dette gjøres ved at servernettverket fordeler spillere utover servere over hele nettverket. På denne måten vil alle spillere få en god spillopplevelse. Det er også tatt i bruk teknologi som tillater spillere fra alle plattformer å kunne logge seg på Skogliv under feiringen. Dette gjelder blant annet mobiltelefoner, nettbrett og lignende.

Feiringen

Som nevnt tidligere har både Ullensaker, Oslo, Trondheim og Bodø bekreftet at de er deltagende på feiringen, så allerede nå vet vi at det kan bli veldig folksomt, og det kommer nok flere kommuner som melder sin interesse underveis til selve dagen.

Selve arrangementet skal fungere som følger:

På selve dagen skal spillere kunne logge på Skogliv og finne sin kommunes oppmøtested. Toget vil gå fra plassen på gitte tidspunkt gjennom hele dagen. Dette betyr at selv om du går glipp av første oppmøtetid så vil du ha muligheten til å gå på neste. Kommunene selv oppfordres til å komme med sine egne klokkeslett for når toget skal gå, og av den grunn er det viktig at dere alle følger godt med på Skogliv sine egne nettsider http://www.skogliv.no eller på kommunens egne nettsider. Selve toget skal gå langs kjente landemerker i Norge: Slottet, Bryggen i Bergen, Nidarosdomen og Ishavskatedralen. Flere landemerker vil nok være på plass før selve dagen.

Fra arrangement på NRK Supers «Ragnarok»

Alle vi på Norsk Minecraft Forum gleder oss til 17. mai feiring på Skogliv!